Friday, August 31, 2012

Örgü Panço Modeli ve Yapılışı



Sponsor Bağlantıları




Örgü Panço Modeli ve Yapılışı








155 ilmekle başlanır…






Modelin Yapılışı

ARKA: 155 ilmekle başlanır. 10 sıra 1 düz 1 ters pirinç örgü örüldükten sonra düz örgü olarak 2 sıra örülüp yanlardan 1 er ilmek içerden ve ortadaki 1 ilmeğin her 2 tarafından l’er ilmek kesilerek 2 sıra tekrar kesimler yapılarak 2 sıra daha örülür. Her 4 sırada bir toplam 26 defa l’er ilmek kesilerek bedende 51 ilmek kaldığında , ortada her 4 sırada bir yapılan kesimlere aynı şekilde devam edilirken yanlardan üst üste 2 defa l’er ilmek içli kesim yapılır, sonra kenarlardan 1 defa 2, 2 defa 3, 1 defa 4 ilmek kesilirken son kesimin altındaki kesim yapılırken arka yaka ortasından da 19 ilmek kesilerek arka parça bitirilir.

ÖN: Arka parça gibi başlanır aynı sıralı işlemler tekrarlanarak örülür.Bedende 18 kere l’er ilmek kesilip 83 ilmek kaldığında ortadan 1 ilmek kesilerek beden 2 ayrı parçaya ayrılıp yanlarda içli kesimlere devam edilir. Her bir parçada 34′er ilmek kaldığında ön yaka kenarından 1 defa 5, 1 defa 4, 1 defa 3, 2 defa 2, 3 defa 1 ilmek kesilirken, yanlardan da içli kesim olarak üst üste 3 defa 1 ilmek kesilip kenarlardan 1 defa 2, 2 defa 3, 1 defa 4 ilmek kesilerek ön parça da bitirilir. Ön ve arka parça dikildikten sonra alt etek kısmına saçaklar takılır, ön yaka ucuna iplik bükülüp takılarak bitirilir.






Bir önceki yazımız olan Örgü Kalem Şal ve Yapılışı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Bayan Panço Modeli   |  

Örgü Bayan Pançosu Açıklamalı »






Yorumlar

Wednesday, August 29, 2012

Baharatlı Tuzlu Kıtır Tarifi

reklam 400g un1 su bardağı süt kaymağı¾ Çay bardağı zeytinyağı¼ Çay bardağı limon suyu1 çay bardağı süt veya su1 çorba kaşığı tuz(silme)½ çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu


Süslemek için;

Acı veya tatlı pul biberKekikRendelenmiş beyaz peynir


Tüm sıvıları ve kaymağı yoğurma kabına alın, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Elenmiş ununuzu yavaş yavaş ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dk buzdolabında dinlendirin. Hamurunuzu 5-6 mm kalınlığında açın. Ben kesmek için mantı keseceğimi kullandım. Arzu ederseniz ruletle de kesebilirsiniz.

Tuzlu çöreklerinizin üzerini arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyin.180 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.



Not:1 su bardağı süt kaymağını, 7-8 litre sütü kaynatarak ve derin dondurucuda saklayarak elde ettim. Katı yağsız ve margarinsiz son derece hafif bir lezzet elde ediyorsunuz.

Tarifi beğendiyseniz paylaşın: Kaydet & Yazdır: Kategoriler: Hamurişi Tarifleri, Kurabiye Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler, Tuzlu Kurabiyeler Etiketler: Baharatlı Tuzlu Kıtır Tarifi, kabatma tozu, karbonat, kekik, limon suyu, pul biber, rendelenmiş beyaz peynir, su, süt, süt kaymağı, tuz, tuzlu kıtır, un, zeytinyağı

Saturday, August 25, 2012

Düğün kadehleri




Düğün yapmak gelinlik giymek her genç kızın rüyasıdır. Düğün hazırlıkları aylar öncesinden başlar. Gelinlik için seçilen model, kumaş, renk çok önemlidir. Gelini diğer kadınlardan farklı kılan kullandıkları aksesuarlardır.






Dönem dönem gelinlik modelleri değişmektedir. Günümüzde gelinlik modelleri’ne bakacak olduğumuzda kırık beyaz daha ön plandadır.






Düğün kadehleri gelin ve damat masasında kullanılan bir aksesuardır. Şık ve göz dolduran bir gelin damat masası için düğün kadehleri vazgeçilmezdir. Dekorasyon için vazgeçilmez olan kadehleri seçerken de yine profesyonel kişiler görev almalı.






Düğününüzde kullandığınız bu aksesuarları ömrünüzün sonuna kadar vitrininizde saklayabilirsiniz. Bu kadehler cami kristali gümüş den yapılmıştır. İsterseniz de bu kadehlerin üzerine düğün tarihlerini yazdırabilirsiniz. Sizin için çok önemli bir hatıra olacaktır. Kadehler boyutları, şekilleri ve tasarımları ile düğünler için çok uygundur.






 Düğünün yapılacağı salon masalar masaların dekorasyonları ve bunun gibi pek çok etkene göre kadehler seçilmeli veya seçilen kadehler süslenmeli ki gelin ve damadın masası kusursuz olsun aslında bunların hepsi çok çok küçük ayrıntılar olmasına rağmen seçimi ve doğru kullanılması güzel sonuçlar verir.






Düğünlerde gelin ve damadın içeceklerini içerken bile göz doldurmaları ancak ve ancak şık güzel düğün kadehleri sayesinde olur.






  Kadehler beyaz gelinliğe uygun olması açısından porselen seçilebileceği gibi işlemeli şık kadehler veya kristal kadehler olarak da gelin ve damadın masasını süsleyebilir. Tabikide düğünde sadece kadehler önemli değildir.






 Salonun aksesuarları gelin ve damadın kıyafetleri gelinlik aksesuarları bunların hepsi düğünde göz önünde olacaktır. Ufak bir hata düğününüzü bozabilir.






 Düğün kadehleri seçiminde yine kusursuz en güzel gününü yaşamak isteyen gelin ve damadın seçimleri en önce gelmelidir. Sitemizde yardımcı olabilmesi için bir kaç resim ekliyoruz.  Umuyoruz ki yararlı olur.

Friday, August 24, 2012

2012 Kırmızı Abiye Çanta Örnekleri











Sizlerde sezonun renklerinden olan kırmızıyı abiye çantalarınızda kullanarak farklı bir şıklık yakalayabilirsiniz.Kırmızının cazibesini abiye çantada kullanarak kıyafetlerinizi ve ayakkabılarınızı tamamlayabilirsiniz.Kırmızı abiye çanta modellerini merak edenler için bir araya getirdim.Değişik ve şık modellerde kırmızı abiye çantalardan sizlerde beğendiklerinizi seçebilirsiniz.












































Çikolatalı Kek tarifi


 ÇIKOLATALI  KEK        Çikolatalı Kek
















malzemeler



  • 300 gram margarim 


  • 275  gram seker


  • 4 tane yumurta


  • 375 gram un


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 cay kasik karbonat


  • 5 yemek kasik süt


  • 1 tutam tuz


  • 1 paket vanilya sekeri


  • yarim cay bardak cikolata kiriklari


  • üzerine 200 gram blok sütlü cikolata 




hazirlanisi



  • Margarin ,seker ve yumurtayi derin bir kabin icersinde iyice cirpin.


  • Süt ,tuz , vanilya sekerinide icersine ilave  edip devam cirpin.


  • Un  ,karbonat ve kabartma tozu  karistirp yavas yavas ellek ile eleyin bir tarafdanda el cirpma teli ile cirpin.


  • Cikolata kiriklarini en sok katip karistirin.


  • Kalibin icersini yaglayim unlayin  kek hamurunu icersine döküp önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin .


  • Kek pisdikden sonra soguyunca üzerine cikolatayi bir kasenin icersnine kiyin.


  • Bir tencereye 1 su bardak kadar su koyup kaseyide icersine yerlestirip cikolatayi eritin .


  • Dikdat edin cikolatanin icersine su kacmasin kaseniz derin olsun.


  • Kekin üzerine cikolatayi dökün sogumaya birakin.

Wednesday, August 22, 2012

DİY SAÇ ÖRGÜ KOLYE










Bu aralar çok üretkenim. Bayram bana yaradı mı ne:) 


Bu maviş, saç örgüsü kolyede bu bayram ortaya çıkan üçüncü kolyem nasıl buldunuz bakalım?






Boncukları tek tek ipe dizmekten canım çıktı. Ama pes etmedim ve bitirdim. Sıcağı sıcağına da blogta:)




















































Pilav Tava Tarifi

Pilav Tava nasıl yapılır ?




Pilav Tava Mutfak: Türk Mutfağı.






Pilav Tava Yapım Zorluğu: CokKolay






Pilav Tava Gerekli Malzemeler;






350 gr hazır pilav






1 çorba kaşığı (tereyağ veya margarin)






Pilav Tava Tarifi;






Tereyağı tavada eritip, pilavı tavaya yayın. Orta hararette pembeleşinceye dek kızartıp, bir tabak yardımı ile diğer tarafın da kızarması için ters çevirin.






 

Thursday, August 16, 2012

Mim: En eski anı

Ve tekrar bir mimle karşınızdayım arkadaşlar. Bu seferki mim mikal zia'nın ürettiği ve ne zaman başlatacağını beklediğim bir mimdi ve başladıktan çok kısa bir süre sonra sağolsun hikaruivy beni şu yazısında mimledi. Tabi ben durur muyum? Atladım hemen "hemen bu gün yapıcam ben bunu!" dedim ama kolay mı ilk anıya gitmek? Zorladım beynimi baya bi ama ben zorlarken demet'im, canımcım da beni şu yazısında tekrar mimledi. Çok teşekkür ediyorum ve mime başlıyorum.

Herkesin söylediği bir şey olsa da ben de söylemezsem olmaz hani diyerek söylüyorum. Hatırlamamın imkansız olduğu anılarım var ama cidden imkansız ben daha aylıkken ya da yaşını yeni doldurmuşken olan şeyler. Artık bana ne kadar anlatıldıysa sanki hatırlıyormuşum gibi geliyor o anılar. Neyse ilk onlardan başlayıp yavaş yavaş ilerleme derdindeyim çünkü hangisi ilk hatırlamak baya bi problem.

Hatırlamamın imkansız olduğu ilk olay abim tarafından gerçekleştirilen "şeyma'yı öldürmeliyim" projesi. Abimle aramda 14 ay olduğunu düşünürsek onun daha "ilk erkek gözde" olmasına fırsat vermeden geldim dünyaya ve doğal olarak da bi kıskançlık oldu aramızda. İşte hatırlamıyor olmam gereken olay da tam olarak şu: ben beşiğimde mışıl mışıl melekler gibi uyurken oğuzun gelip üşerime oturması ki oğuz kocaman bir bebekti! Hatta oturması da yetmezmiş gibi karnım, göğüsüm ve bilimum nefes alamamamı sağlayacak yerlerimi ezip beni öldürmeye çalışması. Bu sırada annem nerdeydi? Garibim çocukların biri uyuyor diğeri de oyun oynuyor diye yemek yapmaya başlamış. Allahtan bir süre sonra "neden hiç ses yok" diyerek yanıma gelmiş yoksa şuan bu yazıyı okumuyor olurdunuz. Bunların benzerleri olarak 2 yaşlarımda bir de elime ütü düşürme anım var. Onu da hatırlamam mümkün değil ama var yani yapmışım böyle bi aptallık. Arada ütüyü abimin benim üzerime düşürdüğünü düşünsem de annem benim hatam olduğunu vurgular durur. Bunlar dışında bir sürü yine oğuz vs. şeyma var. E ben yürümeye başladıktan sonra tamam dedim bu kadar ezilmek yeter.

Hatırladığıma emin olduğum şeylerden biri aileme sorduğum sanırım ilk ahiret sorusu. Ben küçükken ama kaç yaşında başladı bu olay bilmiyorum yan apartmandaki benden 1 yaş küçük kuzenimin yanından hiç ayrılmazdım ve sene 1997 sonları yada 98 başları kuzenimin kardeşi olacağını öğrendim ve malum soru yengeye soruldu "neden karnında?" sonrasını pek hatırlamıyorum ama muhtemelen anneme yönlendirilmişimdir o sorunun cevabı için. Yine o olaya yakın zamanlarda evden kaçıp annemi deli etmiştim. Hatta o zamanki mantığım hala var. Ne mantığı mı? "Zaten sürekli gittiğim yer anneme söylemesem de olur" diyip evden çıkıp gitmek. Ama işte gittiğim tek bir yer değil ve annem de normal bi anne olarak çocuğu ortada yokken panik yapan biri. Yan apartmanda sürekli gittiğim 3 ev vardı ama annem hep beni endişeyle arardı...

Bunlar dışında evlerinden hiç çıkmadığım kuzenimle sürekli kavga ettiğimizi hatırlıyorum. İkimizin de bi özelliği vardı hatta. O çok kötü bir şekilde çimdikler ve tırnak atardı ben de ısırırdım. Kavgalar neden başlardı bilmiyorum ama istisnasız her gün kavga eder ve bir sonraki gün yine oyun oynamaya devam ederdik. Abimle de çok fazla kavga etmişliğim var ama bunlardan en iyi hatırladığım: bir gün ben uslu uslu oturup televizyon izlerken abimin gelip beni sinir etmesi üzerine evde bir kovalamaca olması ve ben artık onu yakalayamayacağımı düşündüğüm için ayağımdaki terliği çıkarıp ona atmam. Böyle tipik bi kavgayı yine hatırlıyorsun derseniz çocuk terlikten kaçmıştı. E benim havada süzülen minik ayak -ki bu yalan ben hiçbir zaman minik ayaklı olmadım- terliğim vitrin canımı kırıp içindeki bardakların arasında yerini alması. En azından işini bilen bir insanım da ağlayıp oğuzun beni çok kızdırdığını söyleyerek yiyeceğim azarı yarıya indirmiştim. Vitrin camını ben kırdım ama suça teşvik abim yüzünden olduğu için ben çok çekmedim.

Bunlar dışında sahne sahne anılarım var. Piknikte oyun oynama, gezme, çamlıcada fotoğraf çektirme, ablamla ilk kırtasiyeye gitme -ki ordan sonra ben önünü alamadım-, ilaç içmek istemediğim için kapılara tutunma, yine ilaç içmek istemediğim için burnumun tıkanması ama benim dişlerimin arasından nefes alıp direnmem, kapılara tırmanmamız-ki bu en büyük eğlencemizdi. hangimiz en çok çıkıcak ve en uzun süre duracak-, gençlik parkında arkamda kimse olmadığı halde biri beni itmiş gibi hissetmem ve taş merdivenlerden yuvarlanmam -izini hala dizimde taşırım-, yine kuzenimle elde bulaşık yıkamak için anneme yalvarmamız, harfleri ilk öğrendiğimde adımı yazmam vb bir sürü şey.

İtiraf edeyim ben bu yazıya başlamadan önce çok kısa bir yazı olur diye düşünmüştüm ama yine gevezeliğimi ortaya koydum sanırım. Neyse, mimlediklerime gelecek olursak: çocukluk travmalarıyla hepimizi kırıp geçiren burcu, ortanca çocuk travmalarından arada bahseden narsistprenses, küçükken nasıl çocukkar olduklarını merak ettiğim gökan ve umut, yazsın yazsın o yazmazsa olmaz dediğim tuğçe hadi canlarım kolay gelsin şimdiden.

not: gökan ve umut mim yapmayı sevmediğinizi biliyorum ama bunu mim olarak değil de geçmişe dair bi yazı olarak düşünürseniz olur bence.

Kokteyl Elbise Modelleri

Home > Moda > Kokteyl Elbise Modelleri Etiketler: dantelli elbise modelleri,gece elbisesi modelleri,kokteyl elbise modelleri,straplez mini elbise

MUCiZEiKSiRLER.net / MODA

Kokteyl daveti aldınız ve ne giyeceksiniz karar veremiyorsunuz. Bildiğiniz gibi mağazalarda veya online satışlarda hep aynı model elbiseler var ve farklı modeller görmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Kokteyl davetleri için kadınlara özel elbise modellerini seçerek paylaşımda bulunduk.

Kokteyl davetlerinde genellikle kısa, mini elbise modelleri tercih edilirken straplez modeller daha çok seçilmektedir. Kokteyl Elbise Modellerinde gözümüzü hep parlak renkler çarpmakta ve işlemeleri ile de harika görünmektedirler. Bu elbise modellerinin altına topuklu ayakkabı ve saçınızı da uygun bir şekilde yaparak şık ve zarif görünmek sizin elinizde. Kokteyl elbiselerde dantelli elbiseler ilede seksi görünebilirsiniz.

Kokteyl Elbise Modellerini galerimizden inceleyebilirsiniz.


Resimlerin Büyük Boyutları İçin Küçük Resimlere Tıklayınız.

 
Bu makalemizden önce yayınlamış olduğumuz 2012 Kısa Şort Modelleri konumuzu okuyabilirsiniz.

VN:F [1.9.20_1166]

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Kokteyl Elbise Modelleri, 10.0 out of 10 based on 1 rating Aramalar;
  • yazlık ince uzun kollu
  • 14 yaş straplez uzun abiye modelleri
  • siyah kısa gece elbiseleri
  • straplez kabarık elbise
  • straplez kabarık mini elbiseler
  • straplez mini gece kıyafetleri
  • straplez mini siyah elbise modelleri
  • topuklu gelin ayakkabı modelleri
  • üstü kısa altı uzun elbise
  • ÜSTÜ PEMBE ALTI SİYAH ELBİSE
Dolgu Topuk Ayakkabı Modelleri Tarih: 16 Ağustos 2012
Etiket: 2013 ayakkabı modelleri, dolgu topuk, dolgu topuk ayakkabı modelleri, topuklu ayakkabı, yeni ayakkabı modelleri Straplez Tulum Modelleri Tarih: 15 Ağustos 2012
Etiket: desenli tulum modelleri, straplez tulum modelleri, tulum elbise, tulum modelleri, tulum modelleri ve fiyatları Gelin Duvağı Modelleri Tarih: 15 Ağustos 2012
Etiket: 2012 duvak modelleri, gelin duvağı modelleri, gelin duvakları, gelin peçesi modelleri Büyük Beden Abiye Modelleri Tarih: 14 Ağustos 2012
Etiket: 2013 giyim modeller, büyük beden abiye modelleri, büyük beden elbise modelleri, büyük beden giyim Kot Şort Modelleri Tarih: 14 Ağustos 2012
Etiket: 2012 şort modelleri, kısa kot şort modelleri, kot şort modelleri 2013 Gonca Çanta Modelleri Tarih: 13 Ağustos 2012
Etiket: 2013 çanta modelleri, 2013 gonca çanta modelleri, abiye çanta modelleri, sportif çanta

Monday, August 13, 2012

Tanrı Kanar mı Bunlara - Ömer Yıldız






Adamın biri, bisikletle Türkiye’den İran’a geçiyormuş, selesinde kocaman bir torba… Gümrük görevlisi şüphelenmiş haliyle, “Aç torbayı” demiş, açmış, kum çıkmış… İki gün sonra, aynı adam ıslık çala çala gelmiş sınır kapısına, çıkış yapacak, selesinde gene torba… “Aç” demişler, açmış, gene kum.

İki gün sonra, aynı adam pedal çevire çevire gelmiş sınır kapısına, selede gene torba… Bu sefer, polis çağırmışlar, narkotikçi gözüyle incelemişler, nafile, bildiğin kum… Delirecekler.

Bir, üç, beş, hep aynı manzara… Adam geliyor geze geze, termal kamerayla bakıyorlar, tahlil yapıyorlar, köpeklere koklatıyorlar, uyduyla takip ediyorlar, hikâye… Hep kum çıkıyor.

Aradan yıllar geçiyor. Gümrük görevlisi çarşıda rastlıyor o adama... “İçim içimi yiyor” diyor, “Bu saatten sonra bir şey yapamam sana, Allah aşkına söyle, ne kaçırıyordun o torbayla?”

“Bisiklet”

Ne güzel hikaye…. Olaylara bakış açımızı değiştiremediğimiz sürece olayların arka planını görememeye devam edeceğiz.

Devlet kanalının bazı “partilerin” yayın organı haline getirilmesiyle daha da gizlenmeye başlandı her şey.

Nedense “İthalat yüzümüzü ağarttı” diye sırıtan sunucunun “şimdi de yüzümüzü karartan ithalat rakamlarını açıklıyoruz” demesini beklerdik ama... Neyse kurcalamayalım fazla…

- 9 AB ülkesi Türkiye’nin gerisinde (1)

- Enflasyon aylık bazda düştü, yıllık bazda ise tek haneli rakam korundu (2)

- Amerika’dan Türkiye’ye övgü (3)

- Türkiye’de alım gücü yükseldi (4)

- Dış ticaret açığı azaldı (5)

- İşsizlik rakamları düşmeye devam ediyor (6)

- Tarımda Avrupa’da birinci sıradayız (7)

Evet, TRT bu haberleri gururla sundu… Bekledik bekledik ama Gaziantep’te çocuklarına bakamadığı için böbreğini satan anneden hiç bahsetmedi, haberlerinde yer vermedi. Hâlbuki biz böbrek satışının ABD güdümünde ki geri kalmış üçüncü dünya ülkelerinde olduğunu sanırdık. Nijerya’da, Zimbabwe’de, Somali’de… Sanırım yanılmışız. Eşleri binlerce dolarlık çanta takan yöneticilerimizin rahatı yerindeyse biz satarız dalağımızı, böbreğimizi ne kıymeti var ki. Senin böbreğin bir bakan eşinin ayakkabısı, ötekinin karaciğeri ise başbakanın eşinin çantası işte…

Çocukların sorduğu “vergi niye toplanır?” sorusunun cevabı…

Fakir ailelerin evinde yere oturmuş ve durumlarına, fakirliklerine öyle üzülmüşler ki, hüngür hüngür ağlamış başbakanın eşi… Tabi gözyaşları ikibinbeşyüz dolarlık çantasının üzerine süzülmüş. Ama Allah’tan kaliteli deri olduğundan tuzlu su pek fazla zarar verememiş…

TRT’nin haberlerini izledikçe hak vermemek de elde değil doğrusu… Baksanıza Ramazan ayında bol yıldızlı otellerde verilen iftarlar, binlerce dolarlık çantalarla gösteriş yapan “fırt leydiler”, belediyelerle beraber sayıları 125 bini bulan makam aracı furyası, oğullara gemicikler, yeğenlere fabrikalar, Suriyeli teröristlere el altından verilen milyon dolarlar ve cep harçlıkları, Lübyalı isyancılara göstere göstere çantalarla götürülen 300 milyon dolar…

Unuttuğumu sanmayın, zenginliğimizin en büyük ispatını; ne diyordu başbakan: “Ekonomi biz geldikten sonra düzeldi. Geldiğimiz yıl 9 olan dolar milyarderi sayısı bugün itibariyle 21 oldu”

Bu sene ki rakamlar mı? Forbes dergisi zaten açıkladı: Dolar milyarderleri listesinde 39 Türk…

Bunca ekonomik iyileşmeye rağmen oturup bir de eleştiriyorum değil mi?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu baraj açılışında bana ve bu yazıma cevap veriyor: “Milletin parasını millete harcıyoruz” (8)

Böyle de Nankör’üm işte…

Daha fazla nankörlük etmeyim en iyisi sözü Hayyam’a bırakayım:

Adil davranmadıktan sonra,

Hacı hoca olmuşsun kaç para,

Hırka, tespih, post, seccade güzel ama

Tanrı kanar mı bunlara?

Ömer YILDIZ

Yazıları Facebook’tan takip etmek için : http://www.facebook.com/mryldz46

Sayfa: https://www.facebook.com/omeryildizyazilari2

(1) http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/9-ab-ulkesi-turkiyenin-gerisinde-50818.html

(2) http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/temmuz-ayi-enflasyon-rakamlari-50693.html

(3) http://www.trthaber.com/haber/gundem/amerikadan-turkiyeye-ovgu-50677.html

(4) http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/turkiyede-alim-gucu-yukseldi-50828.html

(5) http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/dis-ticaret-acigi-azaldi-50339.html

(6) http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/issizlik-geriledi-48536.html

(7) http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/avrupada-birinci-siradayiz-47566.html

(8) http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/milletin-parasini-millete-harciyoruz-47548.html

Sunday, August 12, 2012

ZELİHA'NIN GÜNLÜK EV MACERALARI





 Ah şu merdivenler yok mu...İçindeki engel tanımaz merak duygusu Kızımı üçüncü basamağa kadar çıkarmaya yetti,en azından şimdilik:)Sürekli peşindeyiz küçük yaramazın.Kaşla göz arasında neler yapıyor ah bir bilseniz:)))





 Ama o gülüşü yok mu,her yaramazlığını unutturuyor...Bir bebek nasıl o kadar hızlı emekler,şaşıyorum!Bazen ben de peşinden emekliyorum,dönüp dönüp gülüyor bana.Benim dizlerim acıyor ama onun umrunda bile değil:)Jet gibi bir odadan bir odaya gidiyor.Hele de balkon kapısını açık bulduysa direk annenin çiçek serasına hücum!Bi toprak yemediği eksikti yani!Elini saksının içine daldırmasıyla ağzına sokma hızına yetişemedim o kadar yani:)))





 Bir de yürümeye başlasa ne yapıcaz bilmem.Etrafında dört dönüyoruz bütün gün.Aman televizyona yaklaşmasın,sakın çöp kovasını yalamasın,gazete yapraklarını yemesin..Bu liste uzar gider...





 Bir de dondurma ile aşkı varki sormayın gitsin!Aslında dondurmayla tanışalı baya oluyor artık külahı nasıl tutacağını,nasıl yalayacağını iyice öğrendi.





O dondurmasını yaladı ,biz gülmekten kırıldık:)))






Maceralar tam gaz devam ediyor,edecek...Takipte kalın,sevgiler...








Not:Yarın annemlere Yalova Esenköy'e gidiyoruz.Bayram sonrası eve dönücez inşallah.Yeni yazı giremeyebilirim.Şimdiden hepinizin Ramazan Bayramı'nı kutlarım,Allah oruçlarımızı ,dualarımızı kabul etsin,bayramı bayram gibi yaşayabilmeyi nasip etsin inşallah,amin..

Casio Protrek Saat Serileri

Tam Otomatik Işıklı Zemin Aydınlatma, Pusula, Rakım Ölçümü, Barometrik Basınç Ölçümü, Isı Ölçümü,Güneş Enerjisi,Çift LCD Ekran, Dünya Saatleri, Gündoğumu ve Günbatımı Göstergesi, 24 Saatlik Kronometre, Geri Kronometre, 5 Alarm, Pil Seviye Göstergesi, Tam Otomatik Takvim,12/24 Saat Formatı, Düşük Derece Dayanıklığı, Sessizlik Fonksiyonu, 100 Metre Su Geçirmezlik, Resin Kasa & Çerçeve, Mineral Cam, Yön Göstergeli Çerçeve, Titanyum Kordon, 3 Katlamalı ve Çift Kilitli Klips, Boyutları : 57,3 X 50,9 X 15,3mm, Ağırlığı 111,4 gram, casio protrek saat modelleri, casio prg-40, casio prg-240, casio prg-130, casio dağcı sat modelleri, pusulalı saat modelleri, protrek saat modelleri,casio saatler, casio outdoor saatler, casio prg, casio protrek saat serileri, casio prg-240-7d, casio protrek saat modelleri, casio protrek













Tam Otomatik Işıklı Zemin Aydınlatma, Pusula, Rakım Ölçümü, Barometrik Basınç Ölçümü, Isı Ölçümü,Güneş Enerjisi,Çift LCD Ekran, Dünya Saatleri, casio prg modelleri














casio protrek saat ceşitleri

Düşük Derece Dayanıklığı, Sessizlik Fonksiyonu, 100 Metre Su Geçirmezlik, Resin Kasa & Çerçeve, Mineral Cam, Yön Göstergeli Çerçeve, Titanyum Kordon














Çift LCD Ekran, Dünya Saatleri,

Otomatik Takvim,12/24 Saat Formatı

Düşük Derece Dayanıklığı, Sessizlik Fonksiyonu, 100 Metre Su Geçirmezlik, Resin Kasa & Çerçeve, Mineral Cam,
















Düşük Derece Dayanıklığı, Sessizlik Fonksiyonu, 100 Metre Su Geçirmezlik, Resin Kasa & Çerçeve, Mineral Cam, Yön Göstergeli Çerçeve, Titanyum Kordon














casio prg-130, casio dağcı sat modelleri, pusulalı saat modelleri, protrek saat modelleri,casio saatler, casio outdoor saatler, casio prg,

casio protrek saat serileri, casio prg-240-7d
















casio prg-130, casio dağcı sat modelleri, pusulalı saat modelleri, protrek saat modelleri,casio saatler, casio outdoor saatler, casio prg,

casio protrek saat serileri, casio prg-240-7d

Saturday, August 11, 2012

Kısa Sıralı Örgüler Ölçüyü Eşleştirme Nasıl örülür yapılışı örgü modelleri motifleri anlatımlı örgü örnekleri örgü teknikleri motifi




Bulunduğunuz Sayfa: Ana Sayfa //

Örgü Teknikleri - Motifler //

Kısa Sıralı Örgüler Ölçüyü Eşleştirme






Kısa Sıralı Örgüler Ölçüyü Eşleştirme 






Ölçüyü eşleştirme Kısa sıralı örgüler farklı sıra ölçülerinde (gerginliğinde) iki ilmek motifini birlikte düz örerken yararlıdır Örneğin, bir düz örgüden yapılmış kazakta haraşo örgüden bir ön bordur Düz örgü ilmeğinin her dört sırası için altı sıra haraşo örgü çalışmanız gerekir Haraşo örgünün sonunda sırayı bitirin, işi çevirin ve haraşo ilmekleri düz örün, tekrar çevirin ve boydan boya düz örün. Sonra giysinin tüm ilmeklerini çalışın.













Kısa Sıralı Örgüler Ölçüyü Eşleştirme örgü teknikleri motifli anlatım

Tuesday, August 7, 2012

1208.0969 (T. Tufarelli et al.)


Dynamics of spontaneous emission in a single-end photonic waveguide    [PDF]

T. Tufarelli, F. Ciccarello, M. S. Kim

We investigate the spontaneous emission of a two-level system, e.g. an atom or atomlike object, coupled to a single-end, i.e., semi-infinite, one-dimensional photonic waveguide such that one end behaves as a perfect mirror while light can pass through the opposite end with no back-reflection. Through a quantum microscopic model we show that such geometry can cause non-exponential and long-lived atomic decay. Under suitable conditions, a bound atom-photon stationary state appears in the atom-mirror interspace so as to trap a considerable amount of initial atomic excitation. Yet, this can be released by applying an atomic frequency shift causing a revival of photon emission. The resilience of such effects to typical detrimental factors is analyzed.
View original: http://arxiv.org/abs/1208.0969

Beyaz Çikolata Soslu Kek Tarifi Resimli 2012

Post navigation

← Previous

Next →




Konusu Yasamkadin.com Kekler ve pastalar Kategorisinde Eklidir.

Beyaz Çikolata Soslu Kek Nasıl Yapılır






Ev Yapımı Beyaz Çikolata Soslu Kek






BEYAZ ikolatasoslukekfor.jpg” border=”0″ alt=”" />




Malzemeler:




Keki İçin:




1 bardak sütt

1 bardak sıvı yağ

Vanilya

Kabartma tozu

3 kaşıık kakao

3 Yumurta

2 bardak Şeker

3 bardak un

Çikolata Sosu İçin:




1 Çorba kaşığı nişasta

1 su bardağı Şeker

2 Yumurta sarısı

Vanilya

2.5 su bardağı sütt




*Bunun yaerine piyasada satılan hazır BEYAZ çikolata soslarını da kullanabilirsiniz.

Yapılışı:




Keki hazırlamak için fırını 170 dereceye getirin.

Yumrtalarla Şekeri iyice çırpın. Ne kadar iyi çır PARSA nız kekinin o kadar iyi kabarır.

Sütü ,yağı Vanilyayı eklenip karıştırın.

Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.

Karışımı kek kalıbına botıp, önceden ısıttığınız fırına verin.

Sosun Hazırlanışı:




Sos Malzemelerini bir tencereye Koyun ve iyice karıştırdıktan daha sonra ocağın ALTıN ı yakın.

Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.




Fırından çıkan kekiniz soğuyunca sosu ü ZERIN e dökünüz. Afiyet olsun…




Kadın sitesi

Sunday, August 5, 2012

Saturday, August 4, 2012

kurdela nakisi havlu kenari modelleri

kurdela nakisi havlu kenari modelleri ile alakali benzer icerik

oya yapimi cok kolay




dantel modelleri danteller

2006 DantelAltın Başak DantelAltın Başak Dantel ÖrnekleriAltınbaşak DantelAnchor DantelAntik DantelAra DantelAra Dantel ÖrnekleriAra DanteliArkadaşça




mekik oyalari 5

Mekik Oyaları 5 Mekik Oyaları,Bobbin lace Mekik,Oyaları,Bobbin,lace Mekik Oyaları




orgu dantel orgu dantel

orgu dantel orgu dantel




dantel havlu kenarlari ornekleri dantel havlu kenarlari dant

, iki renkli havlu kenarı örnekleri , güllühavlutantel , havlu örnekleri , huvlu kenerı




orgu modelleri

1/5/2011 · Kategori : ÖRGÜ YAPIMLARI Kesme şeker modeli netten alıntı…iki şiş haroşe ve




kizli havlu kenari ornegi

12/2/2009 Arkadaşlar ben bu güzel kızlı dantel örneğini nette gezerken gördüm.Bu bir havlu kenarı




damat bohcasindaki havlular

Damat bohçasından çeşit çeşit havlular. Damat bohçası nişandan önce gelin evine götürülüyor, gelin bohçası




kurdele nakisli havlu







Popular Articles:
  • en yeni kurdele nakışı havlu örnekleri
  • satılık kurdele havlular
  • yeni kurdele nakışı havlu kenarı örnekleri
  • kurdele işi havlu kenar şemalı
  • kurdele havlu kenarı yapılışı
  • havlu kenarı kurdela nakışı örnekleri
  • yeni havlu kurdele nakışı
  • satılık kurdele işi havlular
  • şemalı kurdela
  • kurdele nakışı ile havlu örnekleri

Friday, August 3, 2012

ETTA BERE











Etta bere ördüm örümü kolay duruşu şık bir bere yapılışı burda

Kıymalı Beğendi





Bu sabah niyetim iftar için "hünkar beğendi" yapmaktı.Malzemelerimi kontrol etmek için dolabı karıştırınca dondurucuda kavrulmuş kıyma kabını gördüm ve aklıma ev hakının "Ali nazik'i" ne kadar sevdiği geldi.Ben de iki yemeği birleştirsem nasıl olur, diye düşünerek "kıymalı beğendi" yapmaya karar verdim.


Zaten parça etten pek hoşlanmayan çocuklar için daha bile cazip oldu.Sonuç herkesi memnun etti.


Niyetim tarif vermek değildi, her yerde olan beşemal sos tarifi,közlenmiş patlıcan ve de domatesli biberli, sarımsaklı kavrulmuş kıyma sonuçta.Benim niyetim tariflere kendimizden birşeyler katmakta cesur davrandığımızda güzel sonuçlar alabildiğimizin örneğini vermek.


Deneyin, pişman olmazsınız. 





Afiyet olsun...

Wednesday, August 1, 2012

Elmalı Pasta Tarifi









Elmalı pasta hazırlamak için oyunumuzda malzeme sırasını takip edin ve belirli bir süreyle her bölümü hızlı geçmeye çalışın.