Arkadaşlar birer tabak ala bilirsiniz lezzetine bir bakın
3- Orta boy patlıcan
2- Kuru sogan
4-Tane büyük boy domates
1 - Tane küçük boy sivri biber
1- Kaşık margarin yag
1- Su bardagı osmancık pirinç
7- Su bardagı su
Sosu İçin.
1- Kaşık zeri için tere yag ve yarım kaşık salça
3- Diş sarımsak
1- Büyük kase kaymaklı veya süzme yogurt
Yapılışı:
İnce ince dogradıgımız soganları biberi kavurup rendeden çekdigimiz domatesleri ve önceden dogarayıp tuzlu suda beklettigimiz patlıcanlarımızı suyunu süzüp ikisini birlikde ilave edip 4 - 5 kez çevirdikden sonra suyunu ekleyip patlıcanlar hafif pişince yıkadıgımız pirinci ve tuzunu ilave ediyoruz pirinçler çok pişmeden ocagımızı kapatıyoruz .Servis tabagına alıp biraz sogumasını bekliyoruz ve sarımsaklı yogurtumu döküp üzerine tere yag ve salçalı sos yaparak üzerinde gezdirip yemeye hazır . Bu arada patlıcanların sapınıda pişirebilirsiniz ayrı bir lezzet tabi biz kargılılar bunu daha çok pişiririz deneyin çok güzel oluyo .
No comments:
Post a Comment