Friday, July 13, 2012

Dolma aşı (Patlıcan Serpmesi)

Sarımsaklı tere yagla buluştugu zamanı dolmaaşımızın



Dolma aşının ilk piştigi an






 Arkadaşlar birer tabak ala bilirsiniz lezzetine bir bakın
Malzemeler:

3- Orta boy patlıcan

2- Kuru sogan

4-Tane büyük boy domates

1 - Tane küçük boy sivri biber

1- Kaşık margarin yag

1- Su bardagı osmancık pirinç

7- Su bardagı su

Sosu İçin.

1- Kaşık zeri için tere yag ve yarım kaşık salça

3- Diş sarımsak

1- Büyük kase kaymaklı veya süzme yogurt

 Yapılışı:

İnce ince dogradıgımız soganları biberi kavurup rendeden çekdigimiz domatesleri ve önceden dogarayıp tuzlu suda beklettigimiz patlıcanlarımızı suyunu süzüp ikisini birlikde ilave edip 4 - 5 kez çevirdikden sonra suyunu ekleyip patlıcanlar hafif pişince yıkadıgımız pirinci ve tuzunu ilave ediyoruz pirinçler çok pişmeden ocagımızı kapatıyoruz  .Servis tabagına alıp biraz sogumasını bekliyoruz  ve sarımsaklı yogurtumu döküp üzerine tere yag ve salçalı sos yaparak üzerinde gezdirip yemeye hazır . Bu arada patlıcanların sapınıda pişirebilirsiniz ayrı bir lezzet tabi biz kargılılar bunu daha çok  pişiririz deneyin çok güzel oluyo .

No comments:

Post a Comment