Süslemek için;
Tüm sıvıları ve kaymağı yoğurma kabına alın, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Elenmiş ununuzu yavaş yavaş ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dk buzdolabında dinlendirin. Hamurunuzu 5-6 mm kalınlığında açın. Ben kesmek için mantı keseceğimi kullandım. Arzu ederseniz ruletle de kesebilirsiniz.
Tuzlu çöreklerinizin üzerini arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyin.180 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Not:1 su bardağı süt kaymağını, 7-8 litre sütü kaynatarak ve derin dondurucuda saklayarak elde ettim. Katı yağsız ve margarinsiz son derece hafif bir lezzet elde ediyorsunuz.
No comments:
Post a Comment