Wednesday, August 29, 2012

Baharatlı Tuzlu Kıtır Tarifi

reklam 400g un1 su bardağı süt kaymağı¾ Çay bardağı zeytinyağı¼ Çay bardağı limon suyu1 çay bardağı süt veya su1 çorba kaşığı tuz(silme)½ çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu


Süslemek için;

Acı veya tatlı pul biberKekikRendelenmiş beyaz peynir


Tüm sıvıları ve kaymağı yoğurma kabına alın, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Elenmiş ununuzu yavaş yavaş ekleyerek çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dk buzdolabında dinlendirin. Hamurunuzu 5-6 mm kalınlığında açın. Ben kesmek için mantı keseceğimi kullandım. Arzu ederseniz ruletle de kesebilirsiniz.

Tuzlu çöreklerinizin üzerini arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyin.180 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.



Not:1 su bardağı süt kaymağını, 7-8 litre sütü kaynatarak ve derin dondurucuda saklayarak elde ettim. Katı yağsız ve margarinsiz son derece hafif bir lezzet elde ediyorsunuz.

Tarifi beğendiyseniz paylaşın: Kaydet & Yazdır: Kategoriler: Hamurişi Tarifleri, Kurabiye Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler, Tuzlu Kurabiyeler Etiketler: Baharatlı Tuzlu Kıtır Tarifi, kabatma tozu, karbonat, kekik, limon suyu, pul biber, rendelenmiş beyaz peynir, su, süt, süt kaymağı, tuz, tuzlu kıtır, un, zeytinyağı

No comments:

Post a Comment