Tuesday, September 18, 2012

Melocan Kavurması Tarifi








Sponsor Bağlantılar






Karadenizli olan arkadaşlarımız bu otu daha iyi tanıyabilirler. Aslında bu otun adını ben merucan diye biliyordum fakat melocanmış..






Malzemeler






2 bağ melocan

2 tane soğan

1 kaşık yağ

Tuz






Tarifi






Melocanlar güzelce temizlenip bol su içerisinde yıkanır. Kaynayan suyun içine atılarak bir süre boyunca haşlanır ve süzülür. Soğuk su içinde bir süre daha bekletilir. Sudan çıkarılıp sıkılarak küçük küçük doğranır. Ayrı bir kapta ince doğranmış olan soğan yağda pempeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış melocan ve tuzda ilave edilerek tekrar kavrulur.






Afiyet Bl Şeker Olsun..

No comments:

Post a Comment