Tuesday, September 11, 2012

Soğan Konservesi/ Fazla Soğanları Saklama Yöntemi











Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla






(O da) Adn cennetleridir ki, oraya, babalarından, eşlerinden ve nesillerinden sâlih olan (Allah’ın rızasına uygun yaşayan)lar beraber girerler. Melekler de her bir kapıdan onların yanına girerler. (13/Ra’d, 10)






Geçenlerde bir öğrenci kardeşimiz, “Kışın yemek yaparken kolaylık olsun diye soğanları doğrayıp dolaba atsam nasıl olur?” diye sormuştu. Çiğ soğanı kesinlikle dolaba koymayın. İllaki diğer gıdalara kokusu siniyor. Bundan daha garanti bir yöntem varki, o da soğanları pişirerek kullanmak. Nasıl yapıldığını kısaca anlatayım.













Soğan Konservesi






Soğanları yemeklik doğrayıp, biraz zeytinyağıyla yemek yaparken olduğu gibi kavurun. Çok fazla kızartmayın. Hâlâ  pişiyorken, temiz kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Soğuyunca serin bir yerde muhafaza edin.  Soğanı kavanoz yerine saklama kaplarına koyup dondurucuda da saklayabilirsiniz. Özellikle baharda yeşermeye başlayan soğanları değerlendirmek için yapılabilecek güzel bir yöntemdir.






Yemeklerinize konserveden 1 veya 1.5 yemek kaşığı koymanız yeterli olacaktır.






NOT: Mutfak resimleriniz fazla olmasa da gelmeye devam ediyor. İlk fırsatta yayınlamaya çalışacağım inşaAllah.

No comments:

Post a Comment